Het uitdelen v.d. licenties Werkplek v.e. tekenaar

Autocad Centraliseren of standaard op het Cad workstation..

Zodra er een aantal cadstations worden gebruikt binnen een onderneming, dient men een plan van aanpak te maken hoe de leiding denkt om te moeten gaan met het samenwerken v.d. cadstations.

Laat de onderneming de tekenaar per jaar "zijn eigen boontjes doppen" of is een samenwerking tussen de tekenaars (diverse diciplines E, W e.d.) een beter alternatief?
Wanneer een standaard installatie is aangemaakt door de afdeling automatisering, zal een tekenaar nog enkele dagen zijn cadstation moeten "fijntunen". (Dit is een gemiddelde over een jaar tot de volgende versie)
Dit is een lage schatting, nog zonder rekening te hebben gehouden met eigen gemaakte wijzigingen. Door samen te werken kunnen de tekenaars een soort tekenstandaard aanmaken. Dit scheelt al tijd door elke wijziging slechts eenmaal uit te voeren.


Beter Centraal   Centraal Menu   Centrale Beveiliging  Centrale Opstart   Regels voor het tekenen   We gaan plotten 

Er is echter alleen een lokale installatie per cadstation. Niet beschermd door een goede rechtenstructuur, geen centrale backup of controle op juiste standaarden, zoals eenheden, fonts of peninstellingen.
Ook de extra instellingen voor b.v. Cadac of Stabiplan zijn niet goed vastgelegd.

Terug